Companii

Portland Trust pregăteşte birourile din Pipera pentru cea mai mare tranzacţie de office

Portland Trust pregăteşte birourile din Pipera pentru...

Autor: Bogdan Alecu

15.09.2017, 00:07 1943

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust şi fondul american de investiţii Ares Management LP au demarat cea de-a treia etapă a proiectului Oregon Park din zona Barbu Văcărescu Pipera, iar după ce şi clădirea C va fi închiriată, întreg complexul va fi disponibil la vânzare, cel mai probabil pentru o sumă cuprinsă între 140 şi 160 de milioane de euro.

„La vânzare vizăm un randament de 7-7,5%, în funcţie de moment şi de evoluţia pieţei“, a subliniat Florin Furdui, country manager Portland Trust.

Aceasta va fi prima mare tranzacţie de peste 120 mil. euro, deal încheiat în 2007 prin vânzarea America House. De atunci, singurul proiect peste această valoare putea fi vânzarea AFI Park către Dedeman cu 164 mil. euro, care însă a picat. De asemenea, tot în jurul acestei valori ar putea fi tranzacţionat proiectul Hermes Business Campus din Pipera, scos la vânzare de belgienii de la Atenor.

„Investiţia în cele trei clădiri de birouri din proiectul Oregon Park se va ridica la un total de 140 mil. euro, din care în primele două investiţia a fost de 90 mil. euro, iar 50 mil. euro în cea de-a treia. Au existat deja discuţii de vânzare cu un fond de investiţii german, dar acestea nu au continuat deoarece nu suntem pregătiţi pentru a le vinde. Vânzarea va avea loc atunci când vom avea un grad de închiriere de 95%. Dacă vinzi o clădire înainte de a fi gata apar prea multe semne de întrebare“, a spus Robert Neale, fondatorul şi managing director al Portland Trust.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO