Companii

Porsche Romania creste cu 6% si vinde masini de peste 600 mil. euro in primele sapte luni

Porsche Romania creste cu 6% si vinde masini de peste 600 mil. euro in primele sapte luni

Compania a vandut 801 Audi A4

15.08.2008, 19:53 26

Porsche Romania, cel mai mare jucator de pe piata importurilor auto, care anul trecut a inregistrat potrivit estimarilor ZF o cifra de afaceri de peste un miliard de euro, a comercializat in primele sapte luni 34.036 de autovehicule, in crestere cu 6% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
Potrivit estimarilor ZF, cifra de afaceri a Porsche Romania generata de vanzarea de autovehicule a depasit pragul de 600 de milioane de euro in primele sapte luni.
In luna iulie, prima in care a intrat in vigoare noua taxa de poluare, care a scazut in valoare in cazul automobilelor second-hand si a crescut in cazul celor noi, in comparatie cu cea introdusa la 1 ianuarie 2007, vanzarile Porsche Romania au atins nivelul de 5.564 de unitati, cu 1,3% peste nivelul inregistrat in luna precedenta, dar cu 1% sub cele din aceeasi perioada a anului trecut. "Vanzarile Porsche Romania la nivelul lunii iulie nu au fost afectate de intrarea in vigoare a noii taxe de poluare, acestea continuand ritmul de crestere fata de luna precedenta", a spus Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania, care estimeaza pentru acest an o crestere de cel mult 5% a vanzarilor celui mai mare importator.
In cadrul programului "Rabla" din acest an, demarat la 1 iunie, Porsche Romania a participat cu 5.886 de autoturisme, dintre care 2.789 pentru marca Skoda si 2.159 pentru Volkswagen.
"Programul de reinnoire a parcului auto a inregistrat un succes si in acest an, stocurile alocate fiind aproape de epuizare. Modelele VW Polo si Skoda Fabia, care au participat la program, au inregistrat cresteri semnificative ale vanzarilor in acest interval", a spus Valmar.
In luna septembrie a acestui an Porsche Romania va demara activitatea de import a Bentley.
"Porsche Romania a semnat contractul de service si distributie pentru marcile Bentley si Lamborghini. In termen de 12 luni este programata deschiderea noii locatii care va contine showroomurile marcilor Audi, Porsche, Lamborghini si Bentley", a spus Valmar.
Cea mai vanduta marca din cadrul Porsche Romania s-a mentinut Skoda, cu 15.361 de autovehicule comercializate in primele sapte luni din acest an, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care targetul pe acest an al marcii, de 27.000 de unitati, vizeaza o crestere de 16% in 2008. Cel mai bine vandut model al marcii a fost Octavia II, cu 6.288 de unitati, urmat de Octavia Tour cu 4.172 de masini.
Audi, marca premium a concernului VW-Audi, a inregistrat in intervalul ianuarie-iulie vanzari de 1.777 de unitati, in avans cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Noul Audi A4 a fost cel mai bine vandut model, cu 801 unitati, dublu in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
Volkswagen, cea de-a doua marca de volum a concernului german, a inregistrat pe piata locala o crestere de 2%, la un nivel de 14.438 de unitati. Cel mai bine vandut model al marcii a fost VW Polo, cu 3.028 de unitati, in timp ce in luna iulie livrarile noului Passat CC au atins nivelul de 70 de unitati.
Tiguan, cel de-al doilea cel mai bine vandut SUV de pe piata locala in prima jumatate a acestui an, a atins un nivel al vanzarilor de 973 de unitati, valoare apropiata de targetul de 1.000 de unitati stabilit pentru intreg anul.
Seat a inregistrat in primele sapte luni vanzari de aproape 2.400 de unitati, valoare la care a contribuit si noua Ibiza, ale carei vanzari au fost de 53 de unitati la nivelul lunii iulie. Potrivit declaratiilor lui Bogdan Militaru, directorul de marca al Seat din cadrul Porsche Romania, noul model va fi comercializat in paralel cu generatia precedenta.
Vanzarile marcii Porsche au inregistrat o usoara scadere in primele sapte luni, la 79 de unitati, in comparatie cu cele 84 comercializate in aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit declaratiilor lui Brent Valmar, reteaua de dealeri a Porsche Romania va ajunge in acest an la peste 100 de concesionari, in prezent numarul acestora depasind 90.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO