Companii

PORR, constructorul autostrăzii Sibiu-Piteşti: Activitatea noastră s-a dublat în România în S1/2020

PORR, constructorul autostrăzii Sibiu-Piteşti:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.10.2020, 07:00 795

Pentru constructorul austriac PORR Construct, România este una din­tre ţările în care impactul pan­demiei de COVID-19 a fost limitat, potrivit unui raport al grupului, afe­rent primului semes­tru din 2020.

„Activitatea (pro­duc­tion output - engl.) a cu­noscut o dublare în Ro­­mânia. (...) Cu o pon­dere de 42% (în to­ta­lul activităţilor PORR Con­struct - n. red.), Aus­tria rămâne cea mai im­portantă ţară. 29% au fost generate de Ger­mania. Polonia a cont­ribuit cu 11% la total, în vreme ce 6% au venit cumulat din Cehia şi Slovacia. Elveţia şi România au generat 5%, respectiv 3%“, se arată într-un raport al grupului, aferent primului semestru din 2020.

Austriecii lucrează în România în pro­porţie de 99% la proiecte publice - infrastructură, lucrările private repre­zentând doar o mică parte din porto­foliul companiei.

Indicatorul „production output“ acoperă serviciile de design şi con­struc­ţii, ges­tionarea deşeu­ri­lor, vân­zarea de ma­terii pri­me şi serviciile de ad­minis­tra­re, adică ser­vi­ci­ile sem­ni­­fica­ti­ve ofe­ri­te de PORR. În prima ju­mă­tate a lui 2020, PORR a generat ser­vi­cii inclu­se în con­cep­tul „pro­duc­tion out­put“ în va­loare tot­ală de 2,3 mld. euro.

PORR Construct, sub­sidiara din Ro­mânia a construc­to­ru­lui austriac cu ace­laşi nume, a încheiat anul 2019 cu o ci­fră de afaceri de 446 mil. lei, după o scă­dere de 20% com­parativ cu anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO