Companii

Polul turismului rural, Bran-Moeciu, face paşi timizi către revenire: „Lucrurile merg bine cu terasele, dar din septembrie va fi aproape imposibil ca turiştii să ia masa afară“

Autor: Miruna Diaconu

20.08.2020, 18:00 1809

În luna iunie numărul sosirilor, 5.000 de oameni, a fost la jumătate faţă de februarie în zona Bran-Moeciu. Numărul structurilor de cazare din zona Bran-Moeciu reprezintă aproximativ o treime din totalul unităţilor la nivelul judeţului Braşov.

Zona Bran-Moeciu, un pol al turismului rural românesc şi o atracţie prin castelul Bran, dă semne timide de revenire, dar rămâne totuşi sub nivelul anului trecut. În luna iunie a acestui an numărul sosirilor în zona Bran – Moeciu a fost de aproape 5.000 de sosiri, mai exact 4.984, adică sub jumă­tate faţă de sosirile din luna februarie, de aproximativ 11.600, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Maria Stoian, preşedintele Aso­ciaţiei Naţionale de Turism Rural, spune că în lunile iulie şi august, gradul de ocupare în unităţile de cazare din zona Bran – Moeciu a fost semnificativ mai mare faţă de luna iunie, undeva la 98%. „Acum în august au fost foarte mulţi turişti, dintre care o proporţie foarte mare au fost români, dar nu a fost chiar un grad de ocupare de 100%. S-a simţit puţin lipsa turiştilor străini,  în special la obiectivele turistice s-a simţit lipsa străinilor, dar în pensiuni gradul de ocupare este mare în această zonă. Gradul de ocupare este aproape la fel ca cel de anul trecut, eu zic că e un grad de ocupare de 98% în august. În această perioadă au ajutat foarte mult voucherele de vacanţă“, precizează Maria Stoian, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO