Companii

Plosceanu, preşedinte ARACO: Este inacceptabil ca pe bani publici româneşti firmele locale să nu poată intra în licitaţii din cauza cerinţelor

Plosceanu, preşedinte ARACO: Este inacceptabil ca pe...

Autor: Carol Dan

26.05.2015, 11:53 122

Este inacceptabil ca pe bani publici româneşti companiile româneşti să nu poată intra în licitaţii din cauza cerinţelor, a spus Laurenţiu Plosceanu, preşedinte ARACO, al ZF Infrastructure, dând exemplu Sălii POlivalente din Bucureşti, unde se puteau califica doar firme străine, şi nici acelea prea multe.

"Anul trecut piaţa construcţiilor a scăzut sub 9 miliarde euro. Factorul timp este foarte important acum. Dacă ne uităm la master plan, vedem că amprenta politică este încă nepermis de mare. De aceea, corecţiile de la Bruxelles erau necesare. Apoi, dovezile DNA şi ale Justiţiei sunt o confirmare".

Cosmin Vasile, avocat asociat coordonator Zamfirescu, Racoţi şi Parteners

Senzaţia mea e că nu învăţăm din experienţa ultimilor ani. Autorităţile nu sunt pregătite să deruleze un contract FIDIC. Acest model contractual nu are nişte legături cu reglementările din dreptul din România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO