Companii

Planurile italienilor de la Astaldi: 400 mil. € în cinci ani

Planurile italienilor de la Astaldi: 400 mil. € în cinci ani

Pasajul Basarab este una dintre cele mai mari lucrări ale companiei Astaldi. Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

12.12.2012, 00:07 1743

Constructorul italian Astaldi, care a realizat Pasajul Basarab şi stadionul Arena Naţională din Capitală, precum şi autostrada Cernavodă-Constanţa, estimează pentru anul acesta afaceri pe piaţa locală de circa 150 de milioane de euro, iar peste 5 ani speră să atingă pragul de 400 mil. euro.

Informaţiile apar în planul de afaceri pe 2012-2017, publicat pe site-ul companiei.

Italienii se numără printre cei mai importanţi constructori care activează pe piaţa locală, pe lângă Astaldi la drumurile româneşti lucrând şi alte firme din Peninsulă, printre care Pizzaroti, Tirrena Scavi sau Carena.

Veniturile pe care italienii de la Astaldi le prognozează anul acesta sunt similare cu cele înregistrate anul trecut, potrivit informaţiilor ZF care iau în calcul sumele încasate de companie anul trecut de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, principalul client al Astaldi.

Astaldi are în prezent în România contracte cu o valoare cumulată de circa 440 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor incluse într-un raport al Astaldi. În afară de şosele, Astaldi lucrează şi la proiecte de căi ferate şi metrou.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO