Companii

Planurile bancherului de la cârma Oscar Downstream

 Planurile bancherului de la cârma Oscar Downstream

Autor: Iuliana Roibu

09.08.2011, 00:06 2979

Delia Arsenie, fost vicepreşedinte al BănciiItalo Romena, a preluat din acest an conducerea Oscar Downstream şiestimează afaceri în creştere cu 15-20%, până la 448 milioane deeuro. Delia Arsenie este a treia femeie care preia conducerea uneicompanii din petrol, după Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, şiKinga Daradics, CEO al Mol România. Oscar Downstream, companie detrading de produse petroliere, a fost condusă până în urmă cu doiani de Alin Niculae, acţionarul majoritar al companiei şi unuldintre cei mai puternici antreprenori de pe piaţa locală.


Cine este noul CEOOscar

Absolventă de Finanţe-Bănci (1991), DeliaArsenie s-a angajat imediat după absolvire în Banca Ţiriac, făcândparte din primul nucleu de 30 de angajaţi ai băncii. În BancaŢiriac, Delia Arsenie a lucrat încă de la început în diviziacorporate, pe care a condus-o până în 1997, când a devenit contabilşef pe sucursală şi a pornit de la zero mai multe sucursale alebăncii; din 2000, a preluat cea mai mare sucursală a băncii, dinstrada Doamnei, cu 100 de persoane în subordine, pe care a condus-odoi ani.

În 2002, Delia Arsenie a schimbat banca şi adevenit vicepreşedinte al Băncii Italo Romena. Ca numărul doi înbancă, Delia Arsenie a coordonat executiv operaţiunile, a învăţatsă acorde consultanţă de strategie clienţilor interesaţi dediversificarea businessului, a semnat toate creditele acordate debancă şi a lansat şi serviciile pentru persoane fizice.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO