Companii

Planurile bancherului de la cârma Oscar Downstream

Delia Arsenie, fost vicepreşedinte al BănciiItalo Romena, a preluat din acest an conducerea Oscar Downstream şiestimează afaceri în creştere cu 15-20%, până la 448 milioane deeuro. Delia Arsenie este a treia femeie care preia conducerea uneicompanii din petrol, după Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, şiKinga Daradics, CEO al Mol România. Oscar Downstream, companie detrading de produse petroliere, a fost condusă până în urmă cu doiani de Alin Niculae, acţionarul majoritar al companiei şi unuldintre cei mai puternici antreprenori de pe piaţa locală.


Cine este noul CEOOscar

Absolventă de Finanţe-Bănci (1991), DeliaArsenie s-a angajat imediat după absolvire în Banca Ţiriac, făcândparte din primul nucleu de 30 de angajaţi ai băncii. În BancaŢiriac, Delia Arsenie a lucrat încă de la început în diviziacorporate, pe care a condus-o până în 1997, când a devenit contabilşef pe sucursală şi a pornit de la zero mai multe sucursale alebăncii; din 2000, a preluat cea mai mare sucursală a băncii, dinstrada Doamnei, cu 100 de persoane în subordine, pe care a condus-odoi ani.

În 2002, Delia Arsenie a schimbat banca şi adevenit vicepreşedinte al Băncii Italo Romena. Ca numărul doi înbancă, Delia Arsenie a coordonat executiv operaţiunile, a învăţatsă acorde consultanţă de strategie clienţilor interesaţi dediversificarea businessului, a semnat toate creditele acordate debancă şi a lansat şi serviciile pentru persoane fizice.


"Se vede că avem o istorie comună (OscarDownstream a fost client atât al Băncii Ţiriac, cât şi al ItaloRomena Ð n.r.) şi de aceea văd foarte clar strategia şi schimbărilepe care trebuie să le facem în perioada imediat următoare: vomschimba echipa de management, vom evalua personalul dinheadquarter, vom upgrada sistemele informatice pentru a permiteplata cu cardul şi vom începe derularea unui plan de investiţii".

Planul de investiţii de 15 milioane de europrevede deschiderea a 10 noi Diesel Point Acces (acum sunt 21 destaţii funcţionale, 3.100 de carduri emise şi peste 250 contracteîn derulare), 200 de staţii de incintă Diesel Point (acum sunt600), extinderea flotei (cu 5 autocisterne) şi eventual noidepozite.

Acum, Oscar Downstream are 235 de angajaţi şigestionează circa 1.000 de contracte pe diferitele sale linii debusiness (dintre care Diesel point Acces şi Diesel Pointconcentrează peste 60%, achiziţiile publice 19-20%, restul fiinddat de wholesales). În 2010, Oscar a rulat afaceri de 397 demilioane de euro şi estimează creştere în acest an până la 448milioane de euro.

Citiţi mai multe despre planurile OscarDownstream şi despre cei mai puternici CEO din oil&gas înnumărul din această săptămână al BUSINESSMagazin.

Companii - care are si subcategorii

Etichete: Oscar Downstream

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.