Companii

Plan de afaceri Aerotravel de peste 23 de milioane de euro

31.03.2006, 00:00 40

Agentia de turism Aerotravel Lufthansa City Center, unul dintre primii cinci jucatori de pe piata autohtona de profil, si-a bugetat anul acesta o crestere a cifrei de afaceri de circa 20% pana la valoarea de 23,5 mil. euro, a declarat Antonio Nitu, director general al companiei.

Agentia este specializata pe turismul business, insa, in ultimii doi ani, a decis sa se axeze si pe segmentul de vacante, in acest sens introducand chartere anul trecut.

Potrivit lui Nitu, 5 mil. euro din business-ul total al companiei in 2006 va proveni din pachetul de servicii de vacanta.

Rezultatul se va baza pe charterele pe care le va opera Aerotravel in vara acestui an.

"Vom presa foarte mult pe zona dezvoltarii ca tour operator. Pe acest segment exista posibilitatea clara de a creste. Piata de profil din Romania este in crestere", a declarat Antonio Nitu. El spune ca o sursa importanta de clienti pe acest segment vor fi orasele de provincie, unde piata nu este exploatata la potential maxim.

Piata agentiilor de turism a inregistrat o crestere medie de 20% in 2005.

Primii cinci jucatori in randul agentiilor de turism in ceea ce priveste cifra de afaceri in 2005 sunt Happy Tour, Aerotravel, Eximtur, Paralela 45 si Marshal Turism. Business-ul lor a insumat peste 100 de milioane de euro anul trecut.

Reprezentantul Aerotravel spune ca agentia va opera sase chartere pe destinatia Grecia, in locatii precum Halkidiki sau insulele Skiathos si Evia, cu cazare in hoteluri, aparthoteluri sau apartamente.

Sistemul charter inseamna cumpararea in avans de catre una sau mai multe agentii de turism a unui numar de locuri la o cursa de avion, autocar sau tren de la operatorii de transport. O agentie care a rezervat astfel de locuri este obligata sa le achite chiar daca nu le-a revandut catre turisti. Aerotravel va opera chartere cu avionul.

"Am ales Grecia pentru ca este o locatie cunoscuta doar partial de turistii romani. De exemplu, la Skiathos se putea merge pana acum doar in excursii de o zi din alte destinatii, nu existau pachete cu aceasta locatie in mod direct", spune reprezentantul companiei.

Nitu spune ca printre clientii pentru pachetele turistice se numara si oamenii de afaceri cu care agentia colabora in mod traditional.

"Avem oferte care se vor adresa direct clientilor corporate (companii - n.red.)", explica Nitu.

Aerotravel a realizat o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro anul trecut, dintre care 17 milioane de euro din turismul business (in special vanzarea de bilete de zbor) si 2,5 milioane de euro din chartere. Compania detine franciza pentru Romania a Lufthansa City Center International, divizia de agentii de turism a Lufthansa. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO