Eveniment

Pierdere pe primele 6 luni la Rolast

23.08.2004, 00:00 21

Producatorul de piese si repere din cauciuc Rolast Pitesti a incheiat primele cinci luni ale anului cu o pierdere de 13,2 miliarde de lei. Bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pe aceasta perioada prevederea un profit net de 7,4 miliarde de lei.
Cifra de afaceri a companiei pe primele cinci luni a fost de 372 miliarde de lei (11,3 milioane de lei) usor peste prevederile din Bugetul pe primele cinci luni.
Rolast produce benzi transportoare, in special pentru industria miniera, piese din cauciuc pentru industria auto, industria chimica. Unul din principalii clienti ai Rolast este Dacia Renault, care a avut anul trecut o pondere de aproximativ 10% in vanzarile companiei. In ultimii ani compania s-a confruntat cu concurenta tot mai mare venita de pe pietele asiatice, in special din partea producatorilor chinezi si indieni.
Rolast este detinuta in proportie de 85% de trei fonduri straine de investitii, care au derulat mai multe programe de restructurare a activitatii companiei pentru cresterea valorii companiei in vederea iesirii din afacere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO