Companii

Piaţa de spaţii logistice este sectorul cel mai „fierbinte” în care poate fi prezent un dezvoltator imobiliar astăzi. ”Acum câţiva ani, niciun jucător nu şi-ar fi dorit să fie prezent în acest sector, piaţa nu era atractivă”

Piaţa de spaţii logistice este sectorul cel mai...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.09.2018, 00:05 633

♦ Problema forţei de muncă din domeniul construcţiilor – un obstacol care afectează şi România – este una dintre provocările jucătorilor din real-estate din Europa Centrală şi de Est.

Proprietăţile logistice, care asigură spaţii de depozitare pentru companii, sunt una dintre cele mai bune investiţii pe care le poate face un dezvoltator imobiliar astăzi, în condiţiile în care comerţul online ia amploare. În acelaşi timp, piaţa de proiecte de birouri se află la cote înalte, însă acest trend s-ar putea tempera în următorii ani. Acestea sunt câteva dintre temele dezbătute la evenimentul CEE Property Forum, care a avut loc ieri la Viena, Austria, şi la care participă anual jucători din toate sectoarele pieţei de real-estate, dezvoltatori, consultanţi, reprezentanţi ai instituţiilor bancare care finanţează proiecte imobiliare.

„Există o cerere din ce în ce mai mare de spaţii logistice. Acesta este unul dintre sectoarele cele mai fierbinţi în care un jucător imobiliar poate fi activ în momentul de faţă, mai ales odată cu ascensiunea comerţului online, care aduce o cerere tot mai mare de spaţii de depozitare. Acum câţiva ani, niciun jucător nu şi-ar fi dorit să fie prezent în acest sector, piaţa nu era atractivă”, a spus Richard Wilkinson, CFO al grupului dezvoltator de spaţii logistice şi industriale CTP, speaker la CEE Property Forum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO