Companii

Piaţa românească de farmacii poate atrage în continuare investitori străini pentru tranzacţii

Piaţa românească de farmacii poate atrage în...

Autor: Georgiana Mihalache

01.03.2019, 00:07 697

Retailul farmaceutic românesc, o piaţă totală de 3,5 mi­liarde de euro anual, este în plin proces de conso­li­dare, mai ales după ce anul trecut doi jucători interna­ţionali au cumpărat unele dintre cele mai mari lanţuri - Sensiblu (cumpărat de Penta Investments) şi Help Net (Phoenix Group), afirmă analiştii BT Capital Partners într-un comentariu privind piaţa locală de farmacii.

„Deşi puţin probabil, nu este exclus ca în viitorul apropiat să mai apară tranzacţii şi la vârful sectorului. Din informaţiile noastre sunt şi alţi investitori străini, atât financiari, cât şi strategici, pentru care consolidarea sectorului de retail farma din Europa de Est poate fi un obiectiv pentru următorii 2-3 ani. De regulă, astfel de investitori preferă să intre în piaţă prin achiziţia unui jucător de la vârf, top 3 sau top 5“, potrivit analiştilor de la BT Capital Partners.

Motoarele de creştere ale pieţei de retail farma, potrivit analiştilor, sunt evoluţia economică pozitivă şi îmbătrânirea populaţiei. Cota de piaţă a celor mai mari cinci jucători din retailul farma a ajuns în 2017 la 25%, după ce în urmă cu 10 ani, în 2006, cota acestora în nu­mă­rul total de farmacii de la nivel naţional era de doar 11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO