Companii

Piaţa de real estate se încinge. Austriecii de la Strabag au cumpărat cu 12 milioane de euro un teren pe Calea Victoriei din Bucureşti pentru a dezvolta un hotel şi birouri. Constructorul austriac, care a ridicat Catedrala Neamului şi Sky Tower, deţine hotelul de 5 stele JW Marriott din Bucureşti

Hotelul JW Marriott din Bucureşti

Hotelul JW Marriott din Bucureşti

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.08.2019, 07:00 2736

Grupul austriac din construcţii Strabag, cu afaceri de aproape 700 de milioane de lei pe piaţa locală, a cumpărat un teren pe Calea Victoriei din Bucureşti, în apropierea clădirii Palace Casino, potrivit surselor ZF din piaţa imobiliară.

Tranzacţia s-a făcut pentru o sumă de aproximativ 12 milioane de euro, scopul fiind construirea unui hotel şi a unor spaţii de birouri, mai arată aceleaşi surse.

Austriecii de la Strabag şi-au majorat cifra de afaceri din România cu 10% în 2018, ceea ce a dus rezultatul la 688 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul a fost de asemenea în creştere, avansând cu peste 50%, la 7,1 milioane de lei. Pe fondul acestor creşteri, numărul de an­gajaţi a urcat cu peste 40 pe parcursul anului 2018, primul an de creştere pentru Strabag din ultimii trei.

Din portofoliul Strabag fac par­te Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, şi mai multe proiecte de infra­structură.

Dincolo de construcţii, aus­triecii de la Strabag controlează în România şi hotelul de 5 stele JW Marriott din Bucureşti, pe care tot ei l-au construit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO