Companii

​Piaţa de medicamente fără reţetă îşi continuă avântul. Vânzări de 880 mil. lei în T1 2018 pentru produsele fără prescripţie medicală

​Piaţa de medicamente fără reţetă îşi continuă...

Autor: Georgiana Mihalache

15.05.2018, 13:30 360

Piaţa de produse eliberate fără prescripţie medicală (OTC) din România a ajuns la vânzări de peste 880 de milioane de lei în primul trimestru al anului 2018, un avans de 13% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, arată datele Cegedim, citate de Asociaţia Producătorilor de medicamente fără prescripţie (RASCI). În piaţa de OTC-uri intră medicamentele eliberate fără reţetă, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale.

Cea mai mare cotă de piaţă o au medicamentele pentru răceală, gripă şi alergii, peste 27% din totalul pieţei de OTC-uri, cu vânzări de 243 de milioane de lei în primul trimestru, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

OTC-urile din categoria lifestyle, produse care se adresează sistemului cardiovascular, reducerii colesterolului, sistemului urinar, ocupă poziţia a doua în piaţă, cu aproape 20%, urmate de medicamentele gastrointestinale. Medicamentele analgezice au înregistrat cel mai mare ritm de creătere în primul trimestru, plus 13% faţă de T1 din 2017, până la 112 mil. lei. La polul opus, creşterea cea mai mică a fost înregistrată de categoria de produse dermatologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO