Companii

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din regiune a scăzut cu o treime în S1/2020 atât în volum, cât şi în valoare

ANALIZĂ

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din regiune a scăzut cu...

Autor: Cristina Roşca

26.10.2020, 10:30 161

♦ Evoluţia pieţei de fuziuni şi achiziţii din Europa este diferită de la ţară la ţară sau de la regiune la regiune ♦ Cele mai multe pieţe postează scăderi atât în valoare cât şi în volum, declinul variind de la 5% la 79% ♦ Există însă şi două excepţii, în valoare piaţa din Germania a crescut cu 31%, iar plusul a fost de 2% în Peninsula Iberică.

Piaţa de M&A din regiunea Europei Centrale şi de Est, din care face parte şi România, a scăzut în primele şase luni din acest an cu circa o treime faţă de se­mestrul întâi din 2019, declinul fiind similar şi în volum şi în valoare. Astfel, în ţările din zonă s-au semnat 208 tranzacţii cu o valoare cumulată de 8,5 mld. euro, arată raportul European M&A Outlook 2020, publicat de casa de avocatură CMS în asociere cu Mergermarket.

Nu există date pe fiecare ţară din regiune în parte, însă din informaţiile CMS, în România în primele şase luni s-au semnat peste 20 de tranzacţii mai mari – fie strict pe România, fie regionale, dar cu operaţiuni locale care au jucat un rol important.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO