Companii

Piata de birouriu a marit afacerile suedezilor de la Systemair

21.01.2005, 00:00 51

Suedezii de la Systemair, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de sisteme de ventilatie, nu exclud posibilitatea construirii sau a cumpararii unei fabrici romanesti de profil.
Systemair este deja prezent in Romania printr-o divizie de vanzari si marketing si printr-un depozit.
"In acest moment, pentru Romania, nu avem in vedere investitii in termeni de productie. In urmatorii ani insa va trebui sa ne gandim la o noua largire a capacitatii de productie in Europa, iar Romania nu este exclusa in acest sens, oferind avantaje precum costurile reduse si calificarea personalului", a declarat Claes Nyqvist, Director de Produse la Systemair.
Systemair dispune in prezent de un depozit la Otopeni, construit, anul trecut, pe o suprafata de 450 mp. Pana acum, investitiile companiei suedeze in Romania nu sunt semnificative, insa Systemair si-a propus sa devina unul dintre principalii jucatori pe aceasta piata, asteptandu-se ca in 3-5 ani sa ajunga la vanzari de 2 milioane de euro pe an. Pentru aceeasi perioada, Systemair estimeaza o cota de 8% din piata romaneasca a sistemelor de ventilatie, concurand in prezent cu firme precum Soprex, Tiab si Lindab.
"Motivul pentru care am venit aici este simplu. Avem parteneri in Romania de peste 10 ani, iar pe masura dezvoltarii economiei romanesti, clientii nostrii au cerut din ce in ce mai multe produse Systemair. Budapesta are o suprafata totala disponibila de birouri de 20 de ori peste nivelul Bucurestiului iar in aceste conditii mizam pe accelerarea cresterii economiei romanesti", a afirmat Claes Nyqvist.
La nivel international, Systemair a inregistrat in 2004 o cifra de afaceri de 190 mil. euro si investitii de 12 mil. euro, estimand pentru 2005 o cifra de afaceri de 216 mil. euro.
dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO