Companii

Piaţa de avocatură creşte, dar rămâne sub nivelul anterior crizei financiare. „Cred că suntem undeva în jurul valorii din 2003-2005

Piaţa de avocatură creşte, dar rămâne sub nivelul...

Autor: Roxana Rosu

25.10.2016, 15:33 146

Piaţa de avocatură va fi pe plus şi anul viitor, la fel ca în 2015, fiind într-un proces de construcţie şi revenire, în condiţiile în care rămâne încă sub nivelului anterior crizei financiare, a spus la ZF Live Cristina Filip, partener la casa de avocatură PeliFilip.

”Cred că suntem undeva în jurul valorii din 2003-2005”.

Ca planuri pentru 2017, Cristina Filip ar vrea să vadă mai mult dialog între firmele de avocatură, aprofundarea discuţiilor legate de etică, educaţie, unde urmează să ducem profesia, pe termen lung. ”Ulterior, aceste dialoguri ar putea duce şi la tranzacţii”, apreciază Cristina Filip.

Ea a adăugat că în ultimii doi ani au fost firme de avocatură internaţionale care vehiculează proiecte de intrare în România, dar firmele locale rezistă. ”Am văzut că poţi avea relaţii foarte bune, colaborări, fără a presupune o preluare”.

În ceea ce priveşte PeliFilip, firma are în vedere diversificarea portofoliului, consolidarea, creşterea echipei, a expertizei. Astfel, avocaţii au în vedere dezvoltare pe anumite arii de drept, pe comercial (care include concurenţa, energia, dreptul muncii, contracte şi risk&compliance) unde vor fi completate resursele. ”Risk &compliance este o zonă de creştere, mai ales de la corporaţii”.

PeliFilip are 63 de avocaţi, rata de fluctuaţie fiind de 5-7 avocaţi pe an. Anul viitor firma ar vrea să ajungă la 65 de avocaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO