Companii

Piata constructiilor dubleaza afacerile Temad Brasov

03.02.2005, 00:00 110

Temad Co Brasov, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata izolantilor profesionali si a spumelor poliuretanice, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de peste 10 mil. euro, aproape dubla ca valoare fata de cea inregistrata in 2003, pe fondul comenzilor in crestere de diverse lucrari pe piata constructiilor.
"Premizele de piata sunt foarte favorabile: constructiile, amenajarile, reparatiile sunt in extindere. Pe acest fond, am dezvoltat reteaua - am marit numarul de agenti de vanzari, parcul de vehicule de la 20 in 2002 la 70 in 2004, am creat noi puncte de lucru si am ajuns la 12 unitati acum fata de 5 locatii in 2002. Ca politica, profitul a fost reinvestit in achizitii de sedii si depozite", a declarat pentru ZF Florin Madar, principalul actionar al Temad - Co Brasov.
"In 2004, am atacat si clientii industriali / utilizatorii directi care necesita alta abordare decat clientii nostri clasici, magazinele si depozitele", adauga reprezentantul companiei.
Temad Co Brasov s-a infiintat in decembrie 1994, ca importatori si distribuitori de produse Bison in Romania. Pe piata izolantilor profesionali si a spumelor poliuretanice, estimata la circa 13 - 14 mil. euro pe an, Temad concureaza cu alti importatori, dintre care se distinge Den Braven.
Reteaua Temad Distribution acopera acum circa 90% din populatia urbana a Romaniei.
Piata izolantilor profesionali si a spumelor poliuretanice a inceput sa se dezvolte puternic in deceniul trecut, pentru ca pana in 1989 Romania nu a avut acces la aceste produse din cauza restrictiilor de import. Materialele de acest gen au fost absorbite foarte rapid nu numai de piata profesionista a constructiilor, ci si de piata persoanelor fizice, care s-au obsinuit cu aceste produse.
Treptat, Temad si-a dezvoltat si diversificat treptat portofoliul, comercializand in reteaua proprie si adezivi si etanseizanti profesionali pentru instalatii Groffon CFS (Olanda), vopsele in spray pentru auto si decoratiuni Duplicolor (Germania), profile de cauciuc pentru etansat usi si ferestre Ellenflex (Olanda), aditivi auto Gold Eagle (SUA) sau profile pentru gresie, faianta si pardoseli din Italia.
In 2004, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 7,8 mil. euro.
Printre clientii Termad se numara operatorii de retail Metro, Selgros, Praktiker, Carrefour, Cora, Bricostore sau Romstal.
Temad Co este o afacere de familie detinuta de catre sotii Florin Madar (98%) si Anca Madar (2%), care acum numara 104 angajati. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO