Companii

Piaţa birourilor ar putea creşte cu 20% faţă de 2018

În T2/2019 cererea netă a fost de 43% din totalul tranzacţionat.

Cererea netă de spaţii de birouri a bifat o creştere de 43% în T2/2019 faţă de T1/2019, la circa 60.000 de metri pătraţi, reprezentând 52% din volumul tran­zacţiilor de închiriere înregistrat în perioada aprilie-iunie.

La nivelul primei jumătăţi a anului, cererea netă a reprezentat aproape 43% din totalul tranzacţionat, potrivit datelor furnizate de compania de consultanţă imobiliară JLL.

Capitala a atras cel mai mare volum de tranzacţii, respectiv 101.500 de metri pătraţi, reprezentând 88% din total, fiind urmată de Cluj-Napoca (aproxi­mativ 6.200 de metri pătraţi), Timişoara (aproape 4.000 de metri pătraţi) şi Iaşi (3.550 de metri pătraţi), companiile din IT, farma şi sectorul manufacturier fiind cele mai active pe segmentul închi­rierilor. La nivel naţional, în acest interval au fost închiriaţi peste 115.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, valoare similară cu cea înregistrată în trimestrul al doilea din 2018. „Piaţa de birouri continuă să per­formeze şi în 2019, ceea ce indică faptul că acest segment imobiliar a ajuns la un anu­mit grad de maturitate. Prezenţa dezvol­tatorilor profesionişti, cu multă experienţă şi cu strategii adaptate noilor cerinţe ale chiriaşilor a contribuit la maturizarea pieţei. Aceasta se traduce printr-un echilibru între cerere şi ofertă şi uşoare fluctuaţii ale gradului de neocupare şi la nivelul chiriei medii“, spune Marius Şcuta, head of office Department JLL România.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.