Companii

Piaţa auto începe să recupereze şi în octombrie volumele, iar declinul pe 2020 scade sub pragul de 30%. Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 14% în octombrie faţă de aceeaşi lună din 2019 ajungând la 14.100 de unităţi, după un avans de 73% raportat şi în septembrie

Piaţa auto începe să recupereze şi în octombrie...

Autor: Bogdan Alecu

04.11.2020, 11:00 133

Înmatriculările de autoturisme noi au atins în octombrie un volum de aproape 14.100 de unităţi, în creştere cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Creşterea din octombrie vine după o lună septembrie foarte bună, cu un avans de 73%, creştere pusă pe seama unei luni atipice în perioada similară din 2019.

În septembrie anul trecut înmatriculările de maşini noi s-au prăbuşit deoarece în august a existat o creştere puternică după ce la 1 septembrie era programată schimbarea normei Euro, iar dealerii nu voiau să rămână pe stoc cu maşini neînmatriculate pe vechea normă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO