Companii

Petrom vrea 75 milioane de dolari de pe pietele externe de capital

06.07.2000, 00:00 23



Sucursala din Romania a bancii olandeze ING Barings si SNP Petrom au reluat discutiile in vederea contractarii unui imprumut sindicalizat de pe pietele externe de capital, fara garantii guvernamentale, in valoare de 75 milioane dolari.

Arestarea directorului general al SNP, Ion Popa, in perioada 13-19 iunie, a determinat intreruperea negocierilor cu ING Barings pentru realizarea imprumutului, deoarece banca si-a pierdut increderea in societate, informa SNP Petrom in urma cu o saptamana.

"Petrom costituie un fanion al economiei romanesti si continuam discutiile pentru a vedea ce solutii de finantare vom gasi impreuna", a declarat Misu Negritoiu, director general adjunct al ING Barings Romania.

SNP Petrom a obtinut, in 1999, mai multe imprumuturi, fara garantii guvernamentale, de pe piata de capital, valoarea acestora fiind de aproximativ 100 milioane dolari.

Surse din cadrul companiei spun ca imprumutul in valoare de 75 mil.$ urmeaza sa fie utilizat pentru importul de titei si pentru continuarea procesului de modernizare a benzinariilor pe care societatea le are in subordine.

SNP Petrom detine peste 50% din piata de distributie a produselor petroliere si este cel mai important prelucrator de titei, rafinariile companiei procesand anul trecut aproape cinci milioane tone titei.

Actionarul majoritar al SNP este Ministerul Industriei si Comertului cu aproape 93% restul de actiuni fiind detinute de persoane fizice sau juridice private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO