Companii

Petrom: Vom analiza oportunitatea de a procesa ţiţei din import având în vedere condiţiile de piaţă şi scăderea estimată a producţiei locale

Petrom are 9.000 de sonde amplasate pe 240 de zăcăminte de ţiţei şi gaze.

Petrom are 9.000 de sonde amplasate pe 240 de zăcăminte de ţiţei şi gaze.

Autor: Roxana Petrescu

28.01.2016, 00:08 1079

Producătorul duce o luptă acerbă pentru reducerea costurilor în contextul în care analiştii nu se mai tem să lanseze estimări privind scăderea preţului petrolului chiar şi sub pragul de 20 $/baril.

Circa 3% din cantitatea de petrol procesată la rafinăria Petrobrazi, singura funcţională din porto­foliul Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, s-au importat în primele nouă luni din 2015 în contextul în care preţul barilului de petrol s-a înjumătăţit faţă de perioada similară a anului trecut.

„În primele nouă luni ale anului trecut, în cadrul rafinăriei Petrobrazi am procesat o cantitate de 3,09 milioane de tone de ţiţei şi produse semifinite, din care 91 de tone (aproximativ 3%)  au fost importate. Având în vedere condiţiile de piaţă şi scăderea estimată a producţiei locale, vom analiza oportunitatea de a procesa ţiţei din import pentru a optimiza  rata de utilizare a rafinăriei şi a beneficia de marjele de rafinare îmbună­tăţite“, spun reprezentanţii Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO