Companii

Petroliştii, cu ochii pe noua generaţie de vehicule. Alimentarea maşinilor electrice se dezvoltă rapid. Misiunea este să ne adaptăm

Petroliştii nu exclud ca pe viitor în staţii să fie posibilă şi alimentarea cu energie a maşinilor electrice

Petroliştii nu exclud ca pe viitor în staţii să fie posibilă şi alimentarea cu energie a maşinilor electrice

Autor: Roxana Petrescu

04.11.2016, 20:00 1661

Marile companii petroliere sunt cu ochii pe mobilitatea electrică deşi cel puţin pe plan local acesta este un domeniu care generează mai mult „zgomot“ decât evoluţii spectaculoase. 

După ce şi-au transformat benzinăriile în adevărate centre de servicii, in­trând pe teritoriul super­marke­tu­rilor, petroliştii nu exclud ca pe viitor în staţii să fie posibilă şi alimentarea cu energie a maşinilor electrice. 

„Alimentarea maşinilor electrice este un domeniu cu dezvoltare foarte rapidă. Mi­siunea noastră este să fim la curent cu ino­va­ţiile. Lucrăm la câteva proiecte individuale, aflate acum în faza de dezvoltare, şi vom oferi informaţii asupra acestora la momentul oportun“, spun reprezentanţii MOL Ro­mânia, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL.

În România, MOL are o reţea formată din aproximativ 200 de staţii, dar la nivel regional deţine o „infrastructură“ formată din mai bine de 2.000 de puncte de ali­men­tare. Potrivit datelor furnizate de companie, MOL a urcat pe a treia poziţie în clasamentul celor mai mari comercianţi de produse petroliere din România, luându-le locul ruşilor de la Lukoil. Dincolo de comporta­mentul agresiv privind extinderea reţelei, MOL a făcut paşi vizibili spre regândirea ofertei de produse şi servicii din staţii, astfel că acum aproape 10% din încasări vin din zona non-oil. MOL este în România un business de peste un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO