Companii

Peste 70% din comenzile online înregistrate la 17 retaileri sunt plătite la livrare

Piaţa de e-commerce din România ocupă locul 50 la nivel global, cu o valoare de 3 mld. dolari în 2020.

Piaţa de e-commerce din România ocupă locul 50 la nivel global, cu o valoare de 3 mld. dolari în 2020.

Autor: Miruna Diaconu

08.11.2021, 17:20 532

♦ Postis, companie care oferă management integrat al livrărilor, şi InsightOut, firmă de data science, au realizat un studiu prin care analizează comportamentul în online al consumatorilor.

Studiul realizat de Postis, companie care oferă management integrat al livrărilor, şi InsightOut, firmă de data science, arată faptul că peste 70% din comenzile online înregistrate la jumătate dintre cei 35 de retaileri analizaţi sunt plătite cash la livrare. În pofida faptului că acest procent a scăzut de la începutul pandemiei, oamenii preferă în continuare această modalitate de plată.

Procentul de refuz al pachetelor este mai mare în cazul comenzilor la care plata se face la livrare, iar această decizie poate fi influenţată de timpul de livrare, manipularea şi comunicarea curierului, disponibilitatea şi tipul de produs. Fără un angajament al clientului pe care să îl fi făcut în momentul achiziţiei, este mai uşor să refuze comanda la livrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO