Companii

Peste 50 de companii participă la licitaţia pentru autostrada Orăştie-Sibiu, proiect de 700 mil.euro

Autor: Mediafax

03.03.2011, 09:13 46

CNADNR a prezentat ofertanţii pentru construcţia autostrăziiOrăştie-Sibiu, proiect de 2,93 miliarde lei fără TVA (700 milioaneeuro), printre cele 53 de companii înscrise la licitaţie figurândStrabag, Tehnologica Radion, UMB, Romstrade, Max Boegl, Delta ACM,Astaldi, Euroconstruct, FCC.

Autostrada va avea avea o lungime de 82 de km, iar lucrările aufost împărţite în patru loturi.

Pentru primul lot, în lungime de 24,1 km şi cu o valoare estimată alucrărilor de 814 milioane lei fără TVA (194 milioane euro) s-auînscris Strabag Romania, SBI International Holdings şi consorţiulTehnologica Radion-Gabriel Couto-Amandio Carvalho-Lena-Rosas-Arcadis.

Un tronson de 19,5 km va fi disputat de Straco-Studio Corona,UMB-Tehnostrade-Carena, Razel-Egis, Porr-Hidroconstrucţia,Doprastav-Cominco-Alfa 04, Shapir-Aktor, MaxBoegl-Geiger-Tancrad-Primacons, MonteAdriano-Romstrade. Sumanecesară pentru acest lot este estimată la 707,9 milioane lei fărăTVA (168,5 milioane euro).
Al treilea segment al autostrăzii va avea 22,1 km, iar costurileanticipate sunt de 762,2 milioane lei fără TVA (181,5 milioaneeuro). Pentru acest lot participă la licitaţie ImpresaPizzarott-

Concefa, FCC-Alpine, Ideconsa-Peyber Hispanica-OHL, Azvirt-DeltaACM, Impregilo, FIP Industriale-Balzola.
Consorţiile Tirrena Scavi-Condotte-Cossi, Secol-STE-Toto,Copisa-Aprivia, Astaldi-Euroconstruct-AstalRom şi companiileJ&P Avax şi Eureca sunt intersate de ultimul tronson, înlungime de 16,1 km şi cu o valoare a lucrărilor de 652,8 milioanelei fără TVA (155 milioane euro).

CNADNR menţionează că durata de proiectare şi execuţie este de 30de luni, respectiv 6 luni de proiectare şi 24 de luni pentruexecuţie, la care se adaugă 24 de luni garanţie.
CNADNR a mai anunţat în această săptămână ofertele primite pentruconstrucţia unui tronson de 27,4 kilometri al autostrăziiLugoj-Deva, pentru autostrada Timişoara-Lugoj şi autostradaNădlac-Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO