Companii

Peste 40.000 de locuri de cazare de pe litoralul românesc aşteaptă turşti în minivacanţa de Paşte-1 Mai

GALERIE FOTO: Litoralul românesc în 2019

GALERIE FOTO: Litoralul românesc în 2019

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.04.2019, 22:36 185

Capacitatea de cazare din hotelurile de pe litoralul românesc a ajuns anul acesta la 101.000 de locuri, iar aproximativ 40.000 dintre ele aşteaptă turişti în minivacanţa de Paşte- 1 Mai, a spus Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv al Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), în cadrul unei conferinţe de presă organizată de compania de călătorii Eximtur.

"Nu putem şti câţi turişti vor veni, acest lucru se va vedea în timp. Conform tradiţiei, de Paşte românii stau acasă, iar 1 Mai a devenit un eveniment de last minute, dacă va fi frumos afară, vor veni, dacă nu, nu.  Preţul poate porni de la 40 de lei pe noapte într-un hotel de două stele în sudul litoralului şi poate ajunge până la 1.500 de lei camera într-un hotel de cinci stele pe lângă cluburile din nordul staţiunii Mamaia", a spus Dragoş Răducan.

Numărul de locuri de cazare a crescut anul acesta cu circa 36.000 comparativ cu anul 2017 când hotelurile de la mare puneau la dispoziţia turiştilor 65.000 de locuri, ca urmare a investiţiilor făcute de antreprenori în dezvoltarea şi renovarea hotelurilor pe care le gestioanează. Anul trecut pe litoralul românesc s-au mai deschis 36 de hoteluri noi, cu o capacitate de cazare de 1.660 de locuri, potrivit datelor ZF.

Însă, din cele 40.000 de locuri de cazare disponible în prezent circa 10.000 de locuri au fost vândute în staţiunea Vama Veche, a adăugat Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedinte FPTR şi preşedinte al Asociaţiei Patronale Mamaia.

„Solicitări mari sunt şi pentru unităţile de cazare din Mamaia, unde, în aceasta perioadă, vor fi deschise toate cluburile.”

Locurile pe litoral din oferata companiei Eximtur sunt vândute în proporţie de 60% , iar estimările reprezentanţilor sunt că până la jumatatea lunii iunie disponibilităţile se vor epuiza. Romulus Crăciun, director regional Bucureşti şi Sud România Eximtur, a spus în cadrul conferinţei că există mai multe hoteluri din oferta companiei în cazul cărora s-a epuizat întreaga capacitate la etapa „înscrieri timpurii”.

„Vânzările aferente desinaţiilor de pe litoral ale EXIMTUR  au fost mai mari în trimestrul I al anului curent cu 87% faţă de trimestrul I aceeaşi perioadă a anului trecut, creştere susţinută de acordarea voucherelor de vacanţă în sistemul bugetar , dar şi de dorinţa turiştilor de a-si asigura vacanţa încă de la începutul anului, pe de-o parte pentru a se bucura de locuri în staţiunile preferate, dar şi pentru a beneficia de reducerile Inscrieri Timpurii de la început de an”, a spus Romulus Crăciun.

Potrivit reprezentanţilor Eximtur, staţiunile Mamaia şi Eforie Nord se află în continuare în topul preferinţelor turiştilor români şi străini. Dacă în partea de nord a staţiunii Mamaia sunt foarte căutate noile unităţi  hoteliere deschise în ultimii ani, deoarece turiştii pun accent pe facilităţile oferite de hotel, precum plaja proprie cu şezlonguri incluse, piscine sau loc de joacă pentru copii, în staţiunea Eforie Nord cele mai solicitate sunt unităţile hoteliere care oferă proceduri SPA şi proceduri de tratament, precum baie cu nămol împachetări şi băi cu nămol, electroterapie, hidro­kinetoterapie, kineto­terapie, cosmetică şi diverse tipuri de masaje şi saune.

De altfel, staţiunea Mangalia este în continuare preferată de familiile cu copii, deoarece este mai puţin zgomotoasă şi toate hotelurile sunt aproape de plajă.

În 2018, compania de călătorii Eximtur a înregistrat un volum total de vânzări de peste 66 milioane de euro, în creştere cu peste 20% faţă de 2017, iar numărul de turişti care au beneficiat de serviciile companiei a fost de 320.000, în creştere cu 23% faţă de anul anterior, portivit reprezentanţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO