Companii

Perini, Romstal: In doi-trei ani este posibil sa listez compania pe Bursa

Perini, Romstal: In doi-trei ani este posibil sa listez compania pe Bursa

Enrico Perini, fondatorul si actionarul majoritar al grupului RomstalV: 2007 a fost un an al intensificarii si dezvoltarii actiunilor si activitatilor caracteristice fiecareia dintre companiile din grup. Rezultatele au fost determinate de investitiile permanente si de diversificarea gamelor de produse.

06.05.2008, 19:18 72

Enrico Perini, fondatorul si actionarul majoritar al grupului Romstal, urmareste listarea unei companii din grup la bursa de la Bucuresti, insa nu mai devreme de doi ani, interval in care strategia este axata pe ridicarea gradului de profitabilitate a afacerilor, interne si externe, cu o concentrare pe dezvoltarea retelei de distributie loacale si din Rusia, care numara momentan doua centre de desfacere, ambele in Moscova.
"Acum nu poate fi vorba de listare, nu avem nici marimea necesara pentru a atrage investitorii si trebuie sa mai lucram la eficientizarea operatiunilor. In doi-trei ani insa este posibil sa listez compania pe Bursa", a declarat pentru ZF Enrico Perini.
Grupul Romstal a raportat in primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de 112 de milioane de euro, in crestere cu 30% comparativ cu acelasi interval al anului trecut, pe fondul dezvoltarii retelei de desfacere si al largirii protofoliului de produse.
"2007 a fost un an al intensificarii si dezvoltarii actiunilor si activitatilor caracteristice fiecareia dintre companiile din grup. Rezultatele au fost determinate de investitiile permanente si de diversificarea gamelor de produse", a spus Enrico Perini.
Grupul include 11 companii, majoritatea din domeniul echipamentelor sanitare si al materialelor de constructii, precum producatorul de sisteme de tevi de plastic Valrom Industries, producatorul de tevi Valplast, sau din domenii separate, precum dealerul auto Mercedes Autoklass Center.
Compania a investit 50 de milioane de euro anul trecut in extinderea retelei de distributie din Romania si pe plan international, ajungand la 29 de reprezentante si 175 de puncte de desfacere.
Pentru anul in curs Perini estimeaza ca Romstal va atinge o cifra de afaceri de 650 de milioane de euro, dupa ce anul trecut grupul a ajuns la nivel international la o cifra de 500 de milioane de euro, in crestere cu 65% comparativ cu 2006.
Cel mai mare aport la rezultatele grupului le-a adus compania Romstal, cu vanzari de 313 mil. euro la nivel international, din care 200 de milioane in Romania. Pe langa Romania si Rusia grupul este prezent si in Ucraina, Bulgaria, Moldova, Italia si Serbia, unde a achizitionat retailerul de echipamente pentru instalatii Doming, in urma unei tranzactii de 10 mil. euro.
Perini tinteste pentru grupul Romstal afaceri mai mari de un miliard de euro intr-un interval de 2 - 3 ani, odata cu dezvoltarea retelei la aproximativ 300 de magazine. Planul actionarului majoritar pentru Rusia, o piata inca destul de putin dezvoltata in segmentul retaiului de produse de sanitare, presupune deschiderea a 300 de magazine intr-o perioada de 10 ani. Pentru moment compania opereaza la Moscova doua magazine si un depozit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO