Companii

Perini, Romstal: Consumul scade la nivelul anului 2000

26.07.2009, 17:07 23

Criza financiara actuala va intoarce consumul inapoi la nivelul anului 2000, sau chiar la sfarsitul anilor '90, dupa care "incet-incet ne vom reveni... in 5-7 ani", spune Enrico Perini, antreprenorul italian cu cetatenie romana care detine grupul Romstal, cu afaceri de peste 500 de milioane de euro.

Afacerea Romstal a inceput sa resimta criza de la inceputul anului, estimarea privind cifra de afaceri pentru 2009 indicand stagnare fata de anul trecut, dupa ani de zile in care majorarea businessului a fost de doua cifre.

"In ceea ce ne priveste aveam nevoie de o reasezare pentru a reveni cu picioarele pe pamant. Cu siguranta aceasta recesiune este peste asteptari, asa ca vom avea de furca in urmatorii doi-trei ani cel putin. Romania, ca si restul tarilor din estul Europei, va avea mai mult de suferit fata de tarile occidentale", apreciaza Perini.

Planul italianului de a duce grupul Romstal, care grupeaza noua firme, la afaceri de un miliard de euro in 2012 a fost dat peste cap de criza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO