Companii

Care este percepţia despre economie: Managerii se aşteaptă la creşterea activităţii din construcţii şi comerţ până în octombrie, în paralel cu creşterea preţurilor şi stabilitatea numărului de angajaţi; preţurile pentru servicii vor avea o scădere moderată

Managerii se aşteaptă la creşterea moderată a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul în perioada august-octombrie, în paralel cu stabilitatea numărului de angajaţi în construcţii şi servicii şi creşterea preţurilor în comerţul, arată analiza conjuncturală emisă de INS.

Pe sectoare de activitate, executivii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei şi scăderea moderată a numărului de angajaţi. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni.

În construcţii, managerii estimează o uşoară creştere a activităţii şi menţinerea numărului actual de angajaţi, dar o majorare moderată a preţurilor lucrărilor.

Pentru comerţul cu amănuntul, prognozele indică creşterea moderată a activităţii economice, volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale urcând uşor. Angajatorii se aşteaptă în următoarele trei luni la extinderea echipelor şi majorarea preţurilor de vânzare.

Pe zona de servicii, managerii văd o cerere stabilă, tendinţă care se va regăsi şi în cazul numărului de angajaţi. În schimb, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere moderată.

 

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.