Companii

Pe piaţa polistirenului, producătorii mizează pe construcţiile noi

Pe piaţa polistirenului, producătorii mizează pe...

Autor: Ioan Dornescu

19.07.2015, 00:06 79

Pe parcursul anului trecut, piaţa de polistiren a avut o evoluţie pozitivă pe ambele categorii de produse, atât extrudat, cât şi expandat. Este adevărat, creşterea mai mare s-a simţit pe partea de expandat, în special pe produsele premium. Volumul pieţei de polistiren s-a situat anul trecut undeva la 2,8 milioane metri cubi pe expandat şi aproximativ 300.000 metri cubi pe extrudat”, afirmă Dan Caşcaval, brand manager al companiei Austrotherm România, parte a concernului austriac Schmid Industrie Holding.

Creşterea constantă a pieţei rezidenţiale a avut o influenţă importantă asupra vânzărilor de polistiren din 2014, iar evoluţia la nivel macro a economiei a influenţat masiv deciziile de construcţie, achiziţie sau renovare a locuinţei.

Pe de altă parte, un alt factor care a influenţat piaţa anul trecut a fost reducerea bugetului alocat de către autorităţi pentru reabilitarea clădirilor şi a blocurilor de locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO