Companii

Pe piaţa de curierat apare un jucător cu afaceri de 50 de milioane de euro după fuziunea dintre Cargus şi Urgent Curier

Pe piaţa de curierat apare un jucător cu afaceri de 50...

Autor: Mirabela Tiron

23.10.2014, 00:00 1848

Companiile de curierat Urgent Curier şi Cargus, deţinute de fondul de investiţii  Abris Capital Partners, vor fuziona şi vor ajunge astfel la afaceri de peste 231 de milioane de lei (50 de milioane de euro), rezultat cu care se apropie de FAN Courier,  liderul pieţei.

După fuziunea celor două companii din portofoliul fondului, pe piaţa de curierat va apărea un jucător cu o flotă de peste 1.800 de maşini, o echipă de 1.800 de curieri şi o reţea logistică cu 142 de depozite. La începutul acestei luni a fost aprobat procesul de fuziune a celor două companii (prin preluarea prin absorbţie a Urgent Curier de către Cargus). Anul acesta fondul de investiţii Abris Capital Partners a cumpărat compania de curierat Urgent Curier, cu afaceri de 26 de milioane de euro, după ce în 2012 preluase compania Cargus, a doua cea mai mare companie de curierat intern, de la germanii de la DHL, valoarea tranzacţiei nefiind făcută publică.

Compania Urgent Curier  a fost înfiinţată în 2004 de Sebastian Bălăşescu şi Corina Bălăşescu. Urgent Curier a avut anul trecut zilnic în medie 45.0000-50.000 de livrări, în creştere cu aproape 30% faţă de anul trecut. Fondul are 450 de milioane de euro pentru investiţii în Polonia, România şi Ucraina. Abris Capital Partners investeşte între 20 şi 150 de milioane de euro într-o companie, potrivit ultimelor date disponibile.

În top cinci jucători din curierat din România a rămas o singură companie cu capital românesc: FAN Courier, controlată de Adrian şi Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu. În timp ce FAN Courier, Cargus şi Urgent Courier îşi împart piaţa de livrări interne, ceilalţi jucători mari, DHL, TNT sau UPS România, care au în spate investitori străini, concurează pe segmentul livrărilor internaţionale. Piaţa de curierat este evaluată la circa 250 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO