Companii

Paxil duce la sinucidere

19.06.2003, 00:00 44


Autoritatile medicale britanice au avertizat ca antidepresivul Seroxat, produs de GlaxoSmithKline nu trebuie administrat persoanelor sub 18 ani, sustin publicatii britanice si americane. Controversatul medicament este cel mai frecvent prescris antidepresiv din Regatul Unit, insa mii de pacienti s-au plans de probleme cronice in momentul intreruperii tratamentului. Mai grav este ca exista indicii potrivit carora Seroxat ar determina cresterea tendintelor suicidale si manifestarilor violente in cazul pacientilor sub 18 ani.



Totusi, GlaxoSmithKline, producatorul acestui medicament, sustine ca nu exista nici un fel de riscuri. Seroxat, care este similar cu Prozac, a fost principala arma in combaterea depresiei pentru milioane de oameni.



In paralel cu plangerile si avertismentul emis in Marea Britanie, si autoritatile americane supun medicamentul unei noi evaluari, dupa ce un barbat care lua de doua zile acest antidepresiv a sfarsit prin a-si lua viata, dupa ce si-a omorat sotia, fiica si nepoata.



Produsul GSK este comercializat in Statele Unite sub numele de Paxil, iar FDA examineaza un studiu al companiei asupra sigurantei medicamentului.



"Au iesit la iveala informatii care merita atentie", a declarat un oficial din cadrul FDA.



Paxil/Seroxat face parte din grupa inhibitorilor selectivi de serotonina, folosita pentru tratarea depresiei, anxietatii si altor afectiuni psihiatrice. (A.B.)


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO