Companii

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm: Au fost plusuri salariale pentru că şi riscurile au fost mult mai mari. În prezent, salariul mediu net al unui farmacit este între 4.500 şi 5.000 de lei, la Buzău

Videoconferinţa HR TRENDS 2021: Noua lume a muncii - angajatul hybrid

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm: Au fost...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.03.2021, 14:55 68

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm, a spus că anul trecut industria farma a îrnegistrat creşteri salariale, având în vedere riscurile la care au fost expuşi farmaciştii. În prezent, în Buzău, unde este concentrată activitatea companiei Iris Pharm, salariul mediu net al unui farmacist este între 4.500 şi 5.000 de lei.

„Au fost plusuri salariale pentru că şi riscurile au fost mult mai mari. Am investit mult în partea de protecţie a persoanelor şi spaţiilor de lucru, organizarea fluxului de aprovizionare şi relaţionare cu pacienţii, dar au fost investiţii şi în oameni”, a spus Paul Negoiţă în cadrul videoconferinţei HR TRENDS 2021: Noua lume a muncii- angajatul hybrid.

 
 

Alte declaraţii:

A fost un an interesant. Am avut o situaţie privilegiată pentru că pe de o parte lucrăm cu persoane care au o cultură medicală şi care au ştiu să îşi asigure un minim de protecţie. Nicio farmacie nu a fost închisă nici măcar o singură zi, ceea ce cred că este important.

Avem în prezent aproximativ 187 de salariaţi, din care 175 sunt cadre medicale. Nu am făcut angajări noi în 2020, nu am disponibilizat, a fost o situaţie stabilă. Avem în mare parte din activitate la Buzău.

Pentru recrutarea farmaciştilor am apelat la soluţii externe pentru că nu avem o facultate la Buzău şi trebuia să recurgem la anunţuri de angajare. Am avut câteva probleme pentru că locurile la rezidenţiat au fost multe şi mulţi farmacişti au ales să meargă în această direcţie.

Avem o relaţie cu o şcoală, unde plătim burse pentru viitori asistenţi pentru a ne asigura că după ce termină studiile vin la noi în companie.

Perioada asta a fost dificilă pentru că a trebuit să ne întâlnim doar online, dar situaţia e stabilă. Toţi am lucrat la management şi contabilitate pentru că nu am vrut să ne izolăm. Nu este un semn de sănătate managerială să te izolezi ca manager, e vital să fii alături de oamenii tăi şi să discuţi cu ei direct.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO