Companii

Patrick Simek, un antreprenor slovac, a accesat fonduri europene de 2,4 mil. lei să construiască o cramă-boutique în Dobrogea, Alira

Patrick Simek, un antreprenor slovac, a accesat fonduri...

Autor: Florentina Niţu

05.01.2021, 16:30 314

♦ Producţia de vin din România s-a dezvoltat în ultimii ani, ajungând la 250 de crame, multe dintre ele boutique ♦ Cei mai mari jucători sunt astăzi Cramele Recaş, Jidvei şi Cotnari.

Compania Alira Grand Vins, deţinută de antreprenorul slovac Patrick Simek, a accesat fonduri europene de 2,4 milioane de lei pentru a înfiinţa o mică cramă în localitatea Aliman din judeţul Constanţa, conform datelor de pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Contactaţi de ZF pentru mai multe detalii, reprezentanţii companiei nu au răspuns. Nu sunt alte date despre ce vrea să facă Patrick Simek, dar în zonă există deja un producător de vin ce produce sub brandul Alira. Acesta este însă operat pe alte companii şi are alţi acţionari.

Suprafaţa terenului pentru cons­trucţie este de 11.700 mp, însă supra­faţa construită a fost de numai 2.300 mp, se arată în proiectul tehnic al investiţiei, aflat în documentaţia depusă pe AFIR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO