Companii

Patriciu redeschide restaurantul bancherilor, cu preturi de "criza"

26.02.2009, 17:14 46

Dinu Patriciu, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri romani, care detine un pachet de 30% din actiunile restaurantului de lux Heritage, redeschide unitatea la inceputul lunii martie, dupa o perioada de aproape cinci luni in care asa-numitul "restaurant al bancherilor" a fost inchis pentru renovare si restructurare.

La inceputul anului, reprezentantii Heritage spuneau ca locatia va avea si o parte de club, dar ca activitatea va ramane aceeasi.
Pentru anul acesta, conducerea anunta schimbarea directorului general, in persoana Simonei Mardale, care o va inlocui pe Monica Cretu. Mai mult, si bucatarul-sef, David Contant, a fost schimbat cu Richard Nael care va face preparate "la preturi moderate de criza", dupa cum anunta compania, fara a furniza insa alte detalii. Inainte de a fi inchis pentru renovare, cel mai scump pranz la Heritage costa 125 de euro de persoana.
Omul de afaceri Dinu Patriciu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru comentarii pe marginea acestui subiect.
Proiectul restaurantului a fost realizat in 2006, dar unitatea a fost lansata oficial in septembrie 2007, dupa aproape un an de pregatiri si recrutari de manageri si personal. Heritage a fost deschis intr-o vila construita in stil brancovenesc, ce a apartinut in perioada interbelica prim-ministrului Gheorghe Tatarascu.
Investitiile in deschidere au depasit un milion de euro. La inaugurare, unul dintre actionari spunea ca perioada de amortizare integrala a investitiei este de pana la 4 ani. In urma cu doi ani, cifra de afaceri obtinuta a fost de 1,86 mil. lei (peste 500.000 de euro), dar unitatea a mers pe pierderi, potrivit datelor Ministerului de Finante.
Patriciu a investit 900.000 de euro in Heritage, 500.000 pentru a achizitiona pachetul de 30% din actiuni si inca 400.000 de euro pentru a acoperi pierderile inregistrate de restaurant. Odata cu intrarea lui Dinu Patriciu in afacere, numarul actionarilor a ajuns la 23, printre acestia numarandu-se Robert Rekkers, CEO al Bancii Transilvania, Anca Ioan, fost CEO al Tiriac Holdings, si Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac.
Restaurantul se intinde pe o suprafata de 700 mp si cuprinde patru saloane, o vinoteca si un magazin de patiserie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO