Companii

Patriciu a cedat: Minimax Discount şi-a cerut insolvenţa

Patriciu a cedat: Minimax Discount şi-a cerut insolvenţa

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Rosca

02.02.2012, 12:54 5132

Reţeaua de magazine Minimax Discount, deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, şi-a cerut insolvenţa. Decizia în acest proces urmează a fi luată pe 19 iunie. În piaţă existau informaţii potrivit cărora compania lui Patriciu face eforturi pentru a nu intra în insolvenţă, încercând să îşi plătească datoriile către creditori.

Pe numele companiei MiniMax Discount, cu afaceri de 277 mil. lei (66 mil. euro) în 2010, în creştere de la 191 mil. lei (45 mil. euro) în anul anterior, au fost depuse la Tribunalul Bucureşti peste 20 de dosare de insolvenţă. Printre creditori se numără Romaqua Group (Borsec), Transilvania General Import-Export, Ocean Fish, Dorna Lactate, DR. Oetker sau Cafea Fortuna.

O parte dintre aceste companii şi-au retras cererea de insolvenţă, însă altele merg înainte cu procesele pentru că nu şi-au primit banii.

Lanţul de magazine a avut în 2010 pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) şi potrivit site-ului Ministerului de Finanţe datoriile companiei se ridicau la finele aceluiaşi an la 127 mil. lei, aproape jumătate din cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO