Companii

Patriciu a adus un britanic sa-i administreze afacerile cu birouri din Bucuresti

Patriciu a adus un britanic sa-i administreze afacerile cu birouri din Bucuresti
08.09.2009, 17:21 193

Dinu Patriciu a preluat, prin achizitia Fabian pentruaproximativ 50 de milioane de euro, un portofoliu de 11 proprietatiimobiliare, printre care patru cladiri de birouri finalizate incentrul si nordul Capitalei, dar si datorii de circa 76 de milioanede euro.

Cine este noul administrator al birourilor luiPatriciu

MacDiarmid il inlocuieste la conducerea firmei Baneasa Center pebritanicul Mark Holdsworth, unul dintre oamenii-cheie ai Fabianinca de la primele achizitii realizate pe piata locala in 2005. Inrestul firmelor functia de administrator o detinea Livia Popa,financial controller in cadrul Fabian.

MacDiarmid a mai lucrat in Romania in cadrul firmei deconsultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, iar ulterior a fostimplicat in fondarea unor firme precum Dawnay Day Carpathian sauCity Capital, cu activitate si pe piata locala.

In conditiile in care suprafata spatiilor de birouri goale dinBucuresti a crescut, iar nivelul chiriilor a inceput sa scada,proprietarii se vad in situatia de a cauta solutii pentru a pastranivelul incasarilor la un nivel ridicat.

"Constructia cladirii Cubic Center a fost finalizata, iar acumne aflam in proces de livrare catre investitor (Fabian - n.r.).Contracte de inchiriere nu au fost inca semnate, ci doar o serie dehead of terms (acorduri de principiu - n.r.) cu potentialichiriasi", a declarat Oana Diaconu, reprezentant al firmei ExpertRoInvest, dezvoltatorul cladirii.

Imobilul situat in Pipera are o suprafata inchiriabila de 27.400de metri patrati si reprezinta una dintre principalele cladirifinalizate anul acesta in Bucuresti. Fabian a semnat in aprilie2007 un contract cu firma dezvoltatoare prin care si-a asumat sacumpere cladirea la momentul finalizarii.

Potrivit termenilor agreati initial cu dezvoltatorul, Fabianurma sa plateasca 60 de milioane de euro pentru a-si treceproprietatea in portofoliu. Pretul a fost estimat in functie devaloarea contractelor de inchiriere semnate la momentulfinalizarii, iar in lipsa acestora pretul ar putea sa fie mairedus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO