Companii

Paşi în faţă din mediul privat. Un grup de companii, printre care şi Liberty Galaţi şi Adrem, împreună cu Centrul Român pentru Energie s-au pus la masă pentru a găsi soluţii de dezvoltare a hidrogenului

Paşi în faţă din mediul privat. Un grup de companii,...

Autor: Răzvan Botea

26.07.2021, 00:06 311

Acordul este o premieră în România, fiind prima înţelegere pentru cercetare-dezvoltare în domeniul hidrogenului şi înlocuirea combustibililor fosili.

Centrul Român pentru Energie (CRE), Liberty Steel, producător de oţel din care face parte şi Liberty Galaţi, fostul Sidex, MTAG Elveţia, companie care oferă soluţii inginereşti pentru industria oţelului, ICSI (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice) Râmnicu Vâlcea şi Adrem, companie de ser­vi­cii în energie, au semnat joi un memo­ran­dum de înţelegere privind dezvoltarea unui proiect de cercetare-dezvoltare-inovare de integrare a hidrogenului şi înlocuire a combustibililor fosili în procesul de fabricaţie industrială.

„Noile tehnologii, com­bus­tibilii alter­na­tivi şi apli­caţiile lor industriale cre­ează pre­mi­se­le pentru un viitor cu adevărat durabil. Este responsabilitatea fie­că­ruia dintre noi să ne des­fă­şurăm activitatea fără epui­za­rea re­sur­selor disponibile şi fără a afecta ire­me­diabil mediul, pu­tând astfel satis­face nevoile gene­raţiilor următoare. Sunt onorat să contribui la acest proiect“, a spus Corneliu Bodea, preşe­dintele CRE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO