Companii

Participarea la Construct Expo Antreprenor, mai mult pentru marketing decat pentru business

06.03.2008, 20:43 20

Producatorii de materiale de constructii de la targul Construct Expo Antreprenor, care are loc in perioada 5-9 martie, sunt atrasi mai mult de oportunitatea de a mari brand awarness-ul firmei si mai putin de prilejul de a semna contracte cu parteneri noi.
"Prezenta la Construct Expo este o oportunitate de marketing, prin care sa ne facem cunoscuti brandul. Participam in fiecare an la acest targ si spre exemplu, in 2007, doar 20% din vizitele pe care le-am avut la stand s-au transformat in contracte semnate", a declarat Gheorge Balan, directorul comercial al producatorului de materiale de constructii Somaco. Aceeasi opinie este sprijinita si de alti expozanti de la targ, care nu au dorit sa fie citati. Somaco a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 30 mil. euro, in crestere cu 12-15% fata de anul precedent, datorita cererii mari de BCA si hale prefabricate, principalele produse ale companiei.
Construct Expo Antreprenor se afla la a XV-a editie, la care participa peste 450 de expozanti din 19 tari, fiind cu 36% mai multi expozanti straini ca anul trecut. Suprafata ocupata de targ este de 23.000 mp, din care 18.500 mp in interior. Expozitia gazduieste pentru prima data reprezentanti ai camerelor de comert din Malaiezia si Spania. In cadrul targului sunt prezenti producatori de materiale si sisteme pentru constructii, furnizori de amenajari exterioare edilitare, de echipare de santier, instalatii electrice, companii de proiectare, consultanta si design, precum si de antreprenoriat si executie.

Swisspor amana constructia fabricii de la Turda. Producatorul si distribuitorul de materiale izolante pentru constructii Swisspor Romania, parte a grupului elvetian cu acelasi nume, a oprit anul trecut constructia celei de-a doua fabrici a companiei, inceputa in 2005 la Turda, investitie estimata la 8 milioane euro, ca urmare a numarului mare de producatori locali, cererea fiind mai mica decat oferta.
"Vom lua o decizie privind reluarea constructiilor la fabrica de la Turda la jumatatea anului acesta", a declarat Marian Serban, deputy general manager al Swisspor Romania. Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 20 milioane euro, in crestere cu 25% fata de 2007. Afacerile firmei au scazut anul trecut la 16 milioane euro, de la 18 milioane euro in 2006.
"Am renuntat la unele activitati, precum distributia panourilor sandwich, si ne-am concentrat pe activitatea de baza, respectiv productia de polistiren expandat si produse hidroizolante bituminoase", a precizat Serban.
Swisspor distribuie produse pentru termo, fono si hidroizolatii si detine o fabrica de polistiren expandat la Ploiesti.
"Am decis sa nu intram cu o noua capacitate de productie pe o piata care se ajusteaza. Urmeaza sa decidem cand vom finaliza constructia unitatii de la Turda, o alta posibilitate pe care o avem in vedere pe termen mediu fiind achizitia unui producator local de polistiren expandat", a mai spus Serban.
Grupul elvetian Swisspor Holding are 17 fabrici in noua state. Holdingul este structurat in trei divizii, specializate in productia de izolatii si ferestre, respectiv in extinderea pe alte piete.

Bramac si-a bugetat afaceri de 18 mil. euro si anunta o noua fabrica. Bramac-Sisteme de Invelitori, producator de tigle din beton din Sibiu, estimeaza ca va inregistra anul acesta o cifra de afaceri de 18 mil. euro, in crestere cu 20-30% fata de anul precedent si intentioneaza sa construiasca o noua fabrica in apropierea Bucurestiului, pentru a face fata cererii de pe piata.
Anul trecut, cifra de afaceri s-a majorat cu 29%, iar in acest an mizam pe o crestere de 20-30%, in ritmul pietei de invelitori", a declarat Mircea Dumitru, managerul general al firmei. Reprezentantii Bramac nu au comunicat valoarea investitiei in noua fabrica, insa au precizat ca urmeaza sa fie finalizata in 2009.
Pentru prima fabrica a Bramac-Sisteme de Invelitori, inaugurata la Sibiu in 2004, au fost alocati 5 milioane de euro.
Vanzarile firmei au urcat anul trecut, in volum, cu 32%. Ponderea importurilor in cifra de afaceri este de sub 10%, a mai spus Dumitru.
Bramac-Sisteme de Invelitori are ca actionar compania Bramac Dachsysteme International din Austria, detinuta de grupurile Wienerberger si Lafarge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO