Companii

Partenerii Clifford Chance au aprobat fuziunea cu Badea

Partenerii Clifford Chance au aprobat fuziunea cu Badea

Daniel Badea, 32 de ani, va deveni primul roman partener intr-o firma din Magic Circle

12.02.2009, 16:43 83

Partenerii casei de avocatura britanice Clifford Chance, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil, au aprobat prin vot fuziunea cu firma condusa de Daniel si Nadia Badea la Bucuresti, care va opera de la 1 mai sub denumirea Badea Clifford Chance ca birou local al firmei londoneze.

"Pastrarea numelui fondatorilor casei de avocatura locale in titulatura firmei a reprezentat ultimul punct de negociere a fuziunii, in urma careia nu vor fi efectuate multe modificari, tinand cont ca efortul de integrare a fost facut in urma cu trei ani (la momentul asocierii - n.r.). Va scadea din autonomia decizionala, dar bugetele anuale le faceam si inainte impreuna", a declarat Daniel Badea.
Fuziunea va deveni efectiva incepand cu noul an fiscal
(1 mai), iar principala modificare va fi la nivel financiar, in conditiile in care Daniel si Nadia Badea nu vor mai incasa profiturile realizate de firma la nivel local, ci o cota din profitul global al companiei, care s-a ridicat la 461 milioane de lire sterline in anul financiar precedent, adica o medie de 1,17 mil. lire sterline per equity partner.
Rezultatele financiare ale Badea Clifford Chance nu au mai fost facute publice din 2006, de la asocierea cu firma londoneza.
Firma de avocatura se va muta intr-un sediu nou in primavara acestui an, iar estimarile privind cifra de afaceri din acest an care se va termina in aprilie indica un avans de 25-30%. "Cel putin doi ani va fi o presiune economica foarte mare, iar Romania nu va fi decuplata de la contextul international. Daca intrebarea este 'se vede luminita?'", pot spune ca inca nu se vede nici tunelul. Cu toate acestea, consider ca avocatii nu vor suferi direct proportional, desi nu vor mai fi cresterile de pana acum", a mai spus Badea.
Referitor la masurile pe care Guvernul ar trebui sa le intreprinda in aceasta perioada Badea pune pe primul plan asigurarea lichiditatii in piata si inceperea unor proiecte care sa presupuna crearea de noi locuri de munca.
"Guvernul trebuie sa ia masuri politice si economice care sa asigure si sa pastreze lichiditatile pe piata si sa evite transformarea bancilor in "bad-guys" inutil, prin fortarea acesora sa crediteze mai putin. Job-ul bancilor este sa faca profit din asigurarea "sangelui" necesar dezvoltarii economice", mai spune Badea. Pe lista masurilor luate de autoritati ar trebui sa se mai afle si incurajarea reinvestirii profitului prin reduceri de taxe, precum si contractele de infrastructura in parteneriate public-private, care pun o "sarcina financiara imediata mai mica asupra statului", potrivit lui Badea.
Printre cele mai recente contracte in care firma a fost implicata se numara asistarea BERD in cadrul unei emisiuni de obligatiuni de 115 milioane de lei, in timp ce pe domeniul imobiliar Badea Clifford Chance i-a asistat pe italienii de la IGD la preluarea retelei de centre comerciale Winmarkt pentru mai mult de 180 mil. euro.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO