Companii

Parteneriatul în business devine atrăgător pentru companiile româneşti care se asociază pentru a-şi creşte vizibilitatea şi vânzările

TENDINŢE ÎN BUSINESS

Radu Savopol, cofondator al 5 to Go: Pentru noi, acest parteneriat este şi o sursă de spaţii pentru expansiune. Pe de altă parte, pentru ei este avantajos pentru că un client are astfel acces la servicii adiacente.

Radu Savopol, cofondator al 5 to Go: Pentru noi, acest parteneriat este şi o sursă de spaţii pentru expansiune. Pe de altă parte, pentru ei este avantajos pentru că un client are astfel acces la servicii adiacente.

Autor: Cristina Roşca

25.06.2019, 17:05 200

Retailerul de bricolaj Brico Depot şi lanţul de cafenele 5 to Go, restaurantele fast-food Subway şi benzinăriile Petrom, compania de curierat Fan Courier şi retailerul de carburant OMV, compania de telecomunicaţii Telekom şi compania aeriană low-cost Blue Air şi Petrom alături de retailerul francez Auchan: acestea sunt parteneriatele pe care ZF le-a identificat în businessul românesc şi care au fost conturate în ultimii ani.

În primii ani de capitalism, com­pa­niile româneşti, cu preponderenţă afa­­cerile antreprenoriale, au refuzat să încheie parteneriate şi asocieri invocând perioada de dinainte de ’89 în care nu exista ini­ţia­tivă privată în business. Amintirea coope­rati­velor îi determina pe mulţi antreprenori şi exe­cutivi să prefere să se dezvolte inde­pen­dent, cu forţe proprii. În ultimii ani însă, după modelul din vest, şi pe piaţa locală au în­ceput să apară primele asocieri, iniţial în­tre jucători străini, iar mai nou între firme locale şi internaţionale.

Reţeaua de cafenele 5 to go, franciză dezvoltată de Radu Savopol şi Lucian Bădilă începând cu 2015 şi care a ajuns deja la peste 100 de unităţi, a semnat recent un parteneriat cu retailerul francez de bricolaj Brico Depot. O primă cafenea a fost des­chisă de doi francizaţi în magazinul Brico Depot Băneasa, iar oficialii 5 to go spun că vor să continue dezvoltarea pentru a acoperi toate cele 34 unităţi ale partenerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO