Companii

Parteneriatul Cat Groupe-Renault, si in Romania

16.10.2000, 00:00 233



Serviciile de logistica si transport ale producatorului francez de autovehicule Renault vor fi coordonate si in Romania de compania belgiana de profil Cat Groupe, care urmeaza sa-si inceapa activitatea luna viitoare.

Cat Groupe este o societate creata de concernul Renault in 1957, in vederea facilitarii exportului de camioane catre continentul nord-american. aase ani dupa aceea grupul a preluat organizarea tuturor transporturilor Renault din afara Frantei.

Cat Groupe a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de euro, realizand un profit net de 45 milioane de euro. Societatea are in prezent 2.300 de angajati. Societatea este prezenta in peste 150 de tari avand peste 190 de agentii.

Prin preluarea pachetului majoritar la Automobile Dacia, in 1999, Renault a devenit cea mai importanta societate din peisajul auto romanesc, prin marcile Dacia si Renault controland circa trei sferturi din piata autoturismelor. Pe primele noua luni ale anului compania a vandut 27.500 de autoturisme Dacia si 2.700 Renault.

Grupul a lansat saptamana trecuta noul model de Dacia Nova, dotat cu motor si cutie de viteze Renault, care la un pret de baza de 4.200 de euro va reprezenta un concurent serios pentru autoturismele de import. De altfel Dacia prognozeaza ca va vinde anul viitor circa 40.000 de masini Dacia SupeRNova, adica vanzarile totale din cei cinci ani de existenta a Daciei Nova.

Renault a preluat in septembrie anul trecut 51% din capitalul constructorului argesean de autovehicule, pentru 50 milioane de dolari, majoranu-si pana in prezent participarea la 73%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO