Companii

Partea plină a paharului: constructorii locali îi pot recruta pe românii întorşi din Spania şi Italia. „Sper ca cei care aleg să rămână să fie profesionişti, muncitori, să ştie meserie.”

Partea plină a paharului: constructorii locali îi pot...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.03.2020, 16:18 585

Criza complet neaşteptată cauzată de epidemia de COVID-19 i-a adus înapoi acasă pe mulţi români plecaţi să muncească în străinătate, în special în Italia şi Spania. O pondere semnificativă a celor care plecaseră peste graniţe lucrau acolo în domeniul construcţiilor, iar acum companiile din această industrie se gândesc să profite de oportunitatea de a-i avea înapoi acasă pentru a-i recruta pe şantierele din România.

„Este o speranţă în venirea acestor români acasă, însă sper ca cei care vor alege acum să rămână aici să fie oameni profesionişti, serioşi, muncitori, care chiar să ştie meserie. Mulţi dintre ei lucrau până acum la negru în ţările unde au plecat. Noi totdeauna ne-am dorit să lucrăm cu forţă de muncă românească”, spune Adriana Iftime, directorul general al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO