Companii

Pariu pe piaţa medicală. Fondul de investiţii Morphosis Capital preia pachetul majoritar de acţiuni al unei clinici de imagistică. „Căutăm activ să ne extindem portofoliul în domeniul serviciilor medicale şi pe viitor“

Andrei Gemeneanu, managing partner la Morphosis Capital: Chiar înainte de pandemia de coronavirus, au existat studii care indicau clar că health & wellness sunt cele două domenii cheie care vor înregistra o creştere semnificativă.

Andrei Gemeneanu, managing partner la Morphosis Capital: Chiar înainte de pandemia de coronavirus, au existat studii care indicau clar că health & wellness sunt cele două domenii cheie care vor înregistra o creştere semnificativă.

Autor: Georgiana Mihalache

09.09.2020, 12:00 343

Preluarea Medima Health este prima investiţie în domeniul medical pentru fondul de investiţii Morphosis Capital, lansat official în 2018. Valoarea investiţiei a fost între 5 şi 10 mil. euro, în linie cu strategia grupului l După preluare, în acţionariatul Medima au intrat medicul Gheorghe Iana, anterior director medical în cadrul clinicilor, şi Vlad Ardeleanu, care va fi responsabil cu extinderea şi construirea brandului Medina Health în România cât şi la nivel internaţional, din funcţia de director general.

Fondul de private equity Morphosis Capital a preluat pachetul majoritar de acţiuni din cadrul Medima Health, un jucător de talie mică din sfera serviciilor medicale de imagistică şi radiologie.

Reprezentanţii Morphosis nu au dorit să co­munice valoarea exactă a investiţiei, pre­ci­zând însă că se încadrează între 5 şi 10 mil. euro. Este prima investiţie în domeniul me­dical pentru Morphosis Capital, fond de inves­tiţii creat de o echipă de patru români în 2018. „Chiar înainte de pandemia de COVID-19, au existat studii care indicau clar că health & wellness sunt cele două domenii cheie care vor înregistra o creştere semni­fica­ti­vă în viitor. Acest lucru este determinat în primul rând, de faptul că oamenii îşi vor in­ves­ti veniturile discreţionare în aceste două do­me­nii. O dată cu izbucnirea pandemiei, acea esti­mare este aplicabilă acum mai mult ca nicio­dată“, a spus pentru ZF Andrei Ge­me­neanu, managing partner la Morphosis Capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO