Companii

Parcare supraterana de 15 milioane euro la Unirea

21.07.2003, 00:00 56

Numarul autovehiculelor care circula pe strazile din Bucuresti creste puternic pe zi ce trece. Numarul de locuri de parcare, este la randul sau in crestere, insa in acest caz ritmul este mult mai redus. Ce ramane de facut atunci pentru a fluidiza un trafic rutier care este sinonim zi de zi cu intarziere, tensiune si accidente?
Parcarea supraterana este cea mai la indemana varianta, sau cel putin asa cred reprezentantii Unirea Shopping Center. Astfel, una dintre cele mai aglomerate zone din capitala, Unirea, va avea din toamna anului viitor de o parcare pe 10 nivele (subsol, parter si 8 etaje), care va dispune de 1.250 de locuri de parcare.
Potrivit lui Dan Adamescu, omul de afaceri care controleaza Nova Trade, actionarul majoritar la Unirea Shopping Center, parcarea care va fi construita pe o suprafata de 36.000 de metri patrati, si are la baza un parteneriat de tip public-privat intre Primaria Sectorului 3 si Nova Trade.
In cadrul acestui parteneriat compania va asigura finantarea pentru cei 15 milioane euro implicati de aceasta investitie si va fi si beneficiarul lucrarii. Statul roman a participat in cadrul parteneriatului cu o parte din teren. Potrivit lui Adamescu, parcarea se va adresa atat clientilor magazinului Unirea, cat si celor care locuiesc in zonele limitrofe si care isi pot face abonamente. Parcarea supraetajata de la magazinul Unirea nu va fi insa singura de acest tip din Bucuresti. Potrivit Primului Ministru Adrian Nastase, prezent la inceperea lucrarilor de constructie, proiecte similare vor fi desfasurate in mai multe zone din Bucuresti incepand din urmatoarele luni.
Pentru a beneficia insa de statutul de “mall”, si a concura de la egal la egal cu singurul complex comercial de acest tip din capitala, Bucuresti Mall, Unirea Shopping Center avea nevoie de cinema Multiplex, dar si de un lant de restaurante de tip fast-food. Pentru cinematograful Multiplex au existat discutii cu compania New Films International, investitia fiind evaluata la 2 milioane de dolari.
Parcarea reprezinta, potrivit oficialilor Unirea, unul dintre elementele pe care le solicita orice companie care vroia sa deschida un restaurant in Unirea.
Inaugurat oficial la 2 septembrie 1976, Unirea are o suprafata totala de aproape 84.000 de metri patrati, din care peste 32.000 de metri patrati suprafata totala a corpului central, 25.000 de metri patrati corpul Calarasi si 26.000 metri patrati corpul Splai. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO