Companii

Paravion.ro face o achiziţie în Turcia: site-ul de rezervări Bavul.com

Paravion.ro face o achiziţie în Turcia: site-ul de...

Autor: Adrian Seceleanu

11.03.2015, 11:22 468

Paravion, una dintre cele mai importante agenţii de turism online din România, susţinută de fondul de investiţii GED Capital, şi-a extins business-ul pe piaţa din Turcia, în urma achiziţiei Bavul.com, conform unui anunţ al companiei. “Bavul.com este un brand bine cunoscut pe piaţa de turism din Turcia, fiind deţinut anterior de Turkcell, cel mai mare operator de telecom turc”.

Bavul.com a fost fondat de Turkcell în octombrie 2011 şi s-a dezvoltat în Turcia în ultimii 3 ani, atingând un portofoliu de peste 300.000 de utilizatori. Paravion îşi va derula activităţile din Turcia sub brandul Bavul.com.

Paravion a început să se extindă la nivel internaţional de la începutul lui 2013, cu o prezenţă tot mai crescută în Bulgaria şi Cipru, însă Turcia este o ţară foarte importantă pentru Paravion, având în vedere mărimea şi potenţialul uriaş al pieţei de travel.

„Intenţia noastră iniţială era să operăm în Turcia sub brand propriu. Însă achiziţia Bavul.com este o oportunitate unică pe care nu o puteam pierde”, declară Remus Vişan, Managing Director al Paravion.ro.

„În 2014, extinderea regională a Paravion a generat o creştere a business-ului online de peste 60%. După achiziţia Bavul.com, Paravion vizează vânzări online de peste 40 de milioane de euro pentru întreg anul 2015, cu un ritm de creştere mai mare faţă de cel din 2014. În plus, brandul Bavul.com ne-ar putea ajuta să intrăm foarte curând pe alte pieţe vecine cu Turcia, iar brand-ul Paravion va fi folosit în Europa Centrală, de Est şi de Vest”, afirmă şi Juan Antonio Carrasco Ferrer, CEO al Paravion.

Paravion a creat o echipă locală în Istanbul, care asigură partea de customer support, de contractare şi servicii financiare pentru Bavul.com.

„Suntem interesaţi, în primul rând, de îmbunătăţirea platformei şi diversificarea liniei de produse disponibile pe Bavul.com, care s-a concentrat până acum doar pe vânzarea de bilete de avion. Sinergiile sunt clare, având în vedere investiţiile recente realizate de Paravion.ro în direcţia pachetelor de vacanţă, lucru care cu siguranţă va ajuta şi la diversificarea ofertei Bavul.com în Turcia. Vedem, de asemenea, sinergii interesante şi în zona de mobile, Bavul.com, alături de Turkcell, fiind pionier în dezvoltarea unei aplicaţii pentru mobil descărcată şi utilizată de peste 300.000 dintre abonaţii Turkcell”, adaugă Remus Vişan.

Paravion este una dintre cele mai importante agenţii de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum şi de soluţii de securitate dezvoltate de PayU.

Paravion este susţinut din 2010 de fondul privat de invesţitii GED. 

 
 

Remus Vişan, Managing Director al Paravion va oferi detalii despre tranzacţie în cadrul emisiunii ZF Live, începând cu ora 12.40

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO