Companii

Paradoxul din sănătate. Străzile sunt împânzite de laboratoare medicale şi centre de recoltare, dar pacienţii găsesc greu locuri cu bilete de trimitere

Paradoxul din sănătate. Străzile sunt împânzite de...

Autor: Mirabela Tiron

29.08.2017, 00:08 1189

Afacerile laboratoarelor medicale au avut o evoluţie accelerată în ultimii şase ani pe piaţa locală, iar unii operatori şi-au triplat cifra de afaceri în perioada 2011-2016 şi au atins marje de profit chiar şi de 15%, după cum arată rezultatele publicate de companii.

Centrele de recoltare au îm­pânzit străzile, însă, în ciuda numărului mare de centre de recoltare şi la­bo­ratoare dar şi a su­melor mai mari decontate de CNAS pen­tru analize medicale şi alte inves­ti­gaţii paraclinicie, pacienţii tot trebuie să scoată bani din buzunar pentru analize, dat fiind că găsesc greu locuri disponi­bile în baza unui bilet de trimitere.

Con­tribuţia decontărilor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este de sub 10% în cifra de afaceri a celor mai mari operatori de laboratoare medicale, potrivit datelor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO