Companii

Paradoxul agriculturii: Majoritatea românilor consideră că are un rol esenţial în economie, dar 70% dintre ei nu ar lucra în acest sector şi doar 20% şi-ar da copiii la un liceu agricol

Paradoxul agriculturii: Majoritatea românilor consideră...

Autor: Roxana Rosu

07.05.2019, 16:55 123

Peste 70% dintre români nu ar lucra în agricultură şi jumătate dintre ei nu şi-ar da copilul la un liceu agricol, chiar dacă agricultura este în continuare văzută ca o parte esenţială a economiei, arată un sondaj online comandat de World Vision România, la care au participat peste 3.400 de respondenţi.

În acelaşi timp,  peste jumătate (64%) dintre cei chestionaţi consideră că rolul agriculturii în ţara noastră este unul esenţial sau important. După părerea a peste o treime dintre cei intervievaţi, lucrătorii în agricultură nu au nevoie de prea multă carte, fiind suficiente 4 clase, gimnaziul sau cel mult o şcoală profesională.

Peste o treime (35,23%) dintre românii care folosesc internetul consideră că rolul agriculturii în ţara noastră este unul esenţial, iar 29,16% sunt de părere că rolul acestui sector este unul important, dar în scădere ca impact, conform sondajului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO