Companii

Paracetamolul, „vedeta“ valurilor de COVID-19. Cererea de paracetamol în volum a crescut şi cu 20% în primele opt luni din 2021

Cererea de paracetamol a fost una crescută, fapt ce a determinat solicitări mai mari din partea farmaciilor şi a spitalelor pentru acest produs.

Cererea de paracetamol a fost una crescută, fapt ce a determinat solicitări mai mari din partea farmaciilor şi a spitalelor pentru acest produs.

Autor: Georgiana Mihalache

29.10.2021, 16:00 7799

Includerea paracetamolului în protocolul COVID-19 a dus la o cerere constantă pentru marii producători de medicamente şi în primele opt luni din 2021.

Protocolul terapeutic în cazurile uşoare de COVID-19 care include administrarea de paracetamol, la indicaţia medicului, a crescut cererea în volume pentru acest medicament, din datele producătorilor de medicamente Zentiva Bucureşti, Terapia Cluj şi Antibiotice Iaşi.

De exemplu, în cazul Zentiva, care deţine şi cea mai mare cotă de piaţă pe acest produs, în primele opt luni din 2021 creşterea în volume pentru paracetamol a fost cu 20% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Iar anul trecut, în plină pandemie, Zentiva a avut un ritm spectaculos de creştere privind volumul solicitărilor de paracetamol în perioada ianuarie-august 2020, de 117% creştere faţă de acelaşi interval din anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO