Companii

Papalekas numeşte ca director non-executiv al Globalworth o româncă de 37 de ani care a lucrat pentru Morgan Stanley, HSBC şi Merrill Lynch, iar acum e director la banca rusă VTB Capital

Sursă poză: LinkedIn

Sursă poză: LinkedIn

Autor: Cristi Moga

30.09.2014, 11:28 2401

Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a numit trei directori non-executivi în conducerea grupului, inclusiv o româncă de 37 de ani, Andreea Petreanu, cu studii la Cambridge şi experienţă în marile bănci de investiţii ale lumii.

Petreanu are o experienţă de peste 13 ani în sectorul de investment banking şi a lucrat în poziţia de credit analyst pentru Morgan Stanley (în perioada 2000 – 2004), senior credit analyst pentru HSBC (2004 – 2005) şi director în cadrul diviziei de management al riscului pentru regiunea EMEA în cadrul Merrill Lynch în perioada 2005 – 2011.

Din vara anului 2011 ea a făcut pasul către poziţia de Head of Global Financial Institutions Credit Risk Management din cadrul băncii ruseşti VTB Capital.

Petreanu a absolvit în 1999 Relaţii Internaţionale la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti şi în 2011 a finalizat un EMBA în cadrul Universităţii Cambridge, potrivit datelor din profilul de LinkedIn.

În urmă cu zece ani, când lucra la Morgan Stanley, Andreea Petreanu susţinea într-un articol publicat în Ziarul Financiar că statul ar trebui să nu încurajeze plecarea românilor în străinătate doar pentru “un ban în plus” şi că un fenomen migraţional ar trebui balansat prin atragerea de forţă de muncă specializată din alte ţări, anticipând una dintre problemele economice majore cu care s-a confruntat România în ultimul deceniu.

Alături de Andreea Petreanu, Globalworth a mai numit doi directori non-executivi, pe Akbar Rafiq şi Alexis Atteslis, manageri desemnaţi de companiile York Capital Management şi Oak Hill, acţionari ai Globalworth.

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO