Companii

Pandemia a transformat românii în asistenţi medicali de ocazie: Cererile de teste rapide făcute acasă, de pulsoximetre pentru saturaţia oxigenului au explodat. Medic de laborator: Interpretarea testelor făcută de oricine este foarte riscantă

Un test rapid antigen costă între 38 şi 68 de lei, potrivit unei analize a Consiliului Concurenţei, de aproape 10 ori mai puţin decât un test PCR.

Un test rapid antigen costă între 38 şi 68 de lei, potrivit unei analize a Consiliului Concurenţei, de aproape 10 ori mai puţin decât un test PCR.

Autor: Georgiana Mihalache

01.02.2021, 10:05 109

♦ Posibilitatea de a cumpăra teste rapide de diagnostic ridică îngrijorări în rândul medicilor şi al specialiştilor din domeniul medical ♦ Preţurile mai scăzute la testele rapide atrag pacienţii care vor să se asigure că nu au virusul, dar vin la pachet cu mai multe riscuri dacă nu sunt făcute de personal medical avizat.

Pandemia de COVID-19 şi accesul limitat la servicii de sănătate au dus la dezvoltarea unei noi nişe de piaţă - echipamentele de testare individuale, cu preţuri mai reduse decât investigaţia medicală realizată în spitale, dar cu mult mai multe riscuri, spun specialiştii.

Românii au cumpărat în pandemie teste rapide pentru detectarea anticorpilor, aparate de măsurare a saturaţiei de oxigen, teste de detectare rapidă chiar a noului virus, iar site-urile online sunt pline de anunţuri privind ofertele diverselor companii, de la importatori, chiar la producători locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO